Tel mee.
Word bedrijfsrevisor.

Als bedrijfsrevisor heb je een grote maatschappelijke impact en variatie. Is dat iets voor jou?

Bedrijfsrevisor, wasda?

Vertrouwen geven

Als bedrijfsrevisor voer je onder andere audits uit. Je verifieert of de cijfers van bedrijven waarheidsgetrouw zijn. Zo bouw je mee aan een gezonde economie en zorg je voor financieel vertrouwen. Zo effen je mee het pad voor welvaart en economische groei!

Een job met zingeving

Je kan proeven van verschillende sectoren in een (inter)nationale context. Een mooie kans om contacten te leggen en een breed netwerk uit te bouwen. Spraken we al over de verschillende doorgroeimogelijkheden?

Groene cijfers checken

Ook op ecologisch vlak maak je mee het verschil. Bedrijfsrevisoren auditeren vanaf 2024 niet alleen de financiële maar ook de niet-financiële informatie van bedrijven. Dat wordt jouw bijdrage aan een beter milieu!

Beloond worden

Op een job als bedrijfsrevisor mag je (terecht) trots zijn. Voldoening, impact én een mooi loon: what’s not to like?

Bedrijfsrevisor worden in 4 stappen

 

  1. Stap 1: Toelatingsvoorwaarden checken

    Masterdiploma op zak? Elk masterdiploma wordt aanvaard, ongeacht je gekozen studierichting. Uiteraard behalen kandidaten met een masterdiploma uit een economische studierichting gemiddeld meer vrijstellingen dan kandidaten uit een eerder 'atypische' studierichting (meer info over de toelatingsvoorwaarden).

  2. Stap 2: stage

    Sluit een stageovereenkomst af met een bedrijfsrevisor die minstens 5 jaar is ingeschreven in het openbaar register en de rol opneemt van stagemeester (meer info over de voorwaarden mbt de stagemeester).

    Dien eenvoudig via het IBR-portaal een aanvraag tot toelating tot de stage in. Na goedkeuring kan de stage het hele jaar door worden aangevat, iedere eerste dag van de maand (meer info over de inschrijvingsmodaliteiten).

    Tijdens een stageperiode van minstens 3 jaar bouw je praktijkervaring op binnen een kantoor, onder begeleiding van een bedrijfsrevisor-stagemeester. Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van stageseminaries en je rapporteert jaarlijks in je elektronisch stagedagboek.

  3. Stap 3: Slagen voor stage-examens

    Theoretische stage-examens over 23 materies met de mogelijkheid tot het behalen van vrijstellingen op basis van jouw vooropleiding. Om een idee te krijgen van het aantal mogelijke vrijstellingen kan je onze simulatietool raadplegen. Twee examensessies op jaarbasis maar je bent vrij om deze voor de start van de stage of tijdens de stage af te leggen. Het slagen in de theoretische stage-examens is dus geen voorwaarde om de stage te beginnen (meer info over de theoretische stage-examens).

    Praktische stage-examens over 11 materies en tijdens de stage af te leggen. Je kan vrijblijvend deelnemen aan stageseminaries om je op deze examens voor te bereiden (meer info over de praktische stage-examens).

  4. Stap 4: Bekwaamheidsexamen

    Nadat je geslaagd bent voor het theoretisch en praktisch stage-examen en je stage doorlopen hebt, ben je klaar om het bekwaamheidsexamen af te leggen. Dit bestaat uit een schriftelijk en mondeling deel. Je mag max. 5 keer deelnemen binnen een periode van 5 jaar (meer info over het bekwaamheidsexamen).

    Geslaagd? Dan kan je de eed afleggen en je inschrijven in het openbaar register.